Βραδιά του Ερευνητή

Βραδιά του Ερευνητή

Κάθε χρόνο συμμετέχοντες και επισκέπτες σε περισσότερες από 400 Ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή. Ο αριθμός τους ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια! Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνει τη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Για αυτή τη χρονιά οι δράσεις αφορούν κυρίως την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Ερευνητικά κέντρα, Πανεπιστήμια αλλά και σχολικές ομάδες θα παρουσιάσουν τις μελέτες τους όχι μόνο στο κυρίως θέμα της βραδιάς αλλά σε τεχνολογικά επιτεύγματα αιχμής σε ποικίλους τομείς όπως η βιοτεχνολογία και η βιοπληροφορική με στόχο τη συμβολή τους στην υποστήριξη της δημόσιας υγείας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο ιστορικό κτίριο Αβέρωφ του συγκροτήματος του Πολυτεχνείου στην Πατησίων με φυσική παρουσία και περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων ενώ προβάλλονται παρουσιάσεις σε ζωντανή μετάδοση στο κανάλι www.youtube.com/ntuaren και την ιστοσελίδα του Πολυτεχνείου www.ntua.gr/ntuaren.