Ποιοι είμαστε..

Ο Γιώργος είναι Φυσικός MSc και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2007. Η ολοκλήρωση των Μεταπτυχιακών σπουδών του στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και η γέννηση των παιδιών του, τον έκαναν να συνειδητοποιήσει πως κάθε άνθρωπος μαθαίνει πραγματικά όταν ενεργεί βιωματικά και ευχάριστα πάνω στη νέα γνώση. Με όραμα την ανάγκη διαμόρφωσης ευτυχισμένων και δυναμικών παιδιών αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σύγχρονο επιστημονικό κέντρο πειραμάτων. Μέσα σε ένα αυθεντικό περιβάλλον επιστημονικής εργασίας προσιτής για κάθε ηλικία οι μικροί επιστήμονες εκτελούν νέα πειράματα εξερευνώντας, διασκεδάζοντας, δημιουργώντας, κάνοντας λάθη, συσχετίσεις και συνδέσεις. Με αυτή την προσέγγιση ανακαλύπτουν τον κόσμο που τους περιβάλλει. Βασική αρχή του κέντρου είναι η δημιουργία ερεθισμάτων, σκέψης και διέγερση της περιέργειας. Προσπάθεια μας είναι να εμπνεύσουμε και να ενθαρρύνουμε για πειραματική δράση καθώς οι αυθεντικές καταστάσεις μάθησης προκύπτουν μέσα από την αυτονόμηση, την ελεύθερη επιλογή, την υπομονή και την εμπειρία. Στο κέντρο αυτό που τα παιδιά ρωτούν, δημιουργούν, αμφισβητούν, συνεργάζονται και γίνονται καλύτερα από το λάθος επιδιώκουμε να δείξουμε το δρόμο και τα εφόδια για να μας ξεπεράσουν.

 

Θεματικά Party

Στο Intelligence-lab το Party γίνεται μια ξεχωριστή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Οι μικροί μας φίλοι διασκεδάζουν φτιάχνοντας γιγάντιες σαπουνόφουσκες, πραγματοποιώντας πειράματα ανάφλεξης και απόλυτου ψύχους. Εξαφανίζουν ράβδους και μέσα από την επαφή με τα υλικά, την παρατήρηση και την ενεργή συμμετοχή ανακαλύπτουν ότι η φυσική μπορεί να γίνει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για όλους γεμάτο με ήχους χρώματα, ενθουσιασμό και γέλιο. Τα πειραματικά προγράμματα προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Το Party μπορεί να πραγματοποιηθεί και στο χώρο της επιλογής του κάθε οικοδεσπότη.

Experiment Date

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία των πειραμάτων κλείνοντας τη θέση τους στο εργαστηριακό κέντρο. Φιλοξενούνται στο χώρο και διασκεδάζουνε για μία ώρα κάνοντας πειράματα προσαρμοσμένα στην ηλικία τους. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία δράσης, κοινωνικοποίησης και επιστημονικής απόλαυσης.

Δραστηριότητες για παιδιά - Δημιουργική διασκέδαση για παιδιά

Μηνιαία Συνδρομή

Τα παιδιά εγγράφονται στο κέντρο με μηνιαία συνδρομή και έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν πειράματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας. Οργανώνουν και υλοποιούν ολοκληρωμένα projects Ρομποτικής και STEM. Έτσι αντιλαμβάνονται ότι οι επιστήμες συνδυάζονται μεταξύ τους και η κατανόηση της πραγματικότητας γίνεται ολιστικά, συστηματικά και βιωματικά. Ασφαλώς στους κύκλους των πειραμάτων συμπεριλαμβάνεται η ύλη των φαινομένων και των εννοιών των σχολικών βιβλίων.

Σχολικές Εκδρομές

Το επιστημονικό κέντρο παιδικών πειραμάτων μπορεί να φιλοξενήσει σχολεία και να παρουσιάσει για 90 λεπτά πειράματα που αφορούν την ύλη των σχολικών  εγχειριδίων και όχι μόνο. Η βιωματική προσέγγιση, η ενεργή επαφή με υλικά, εργαλεία και μηχανήματα οδηγεί στην κατανόηση των φαινομένων μέσω της διερεύνησης, του λάθους και της αυτενέργειας. Ας ωθήσουμε τα παιδιά να νιώσουν ότι οι Φυσικές Επιστήμες είναι ο κόσμος γύρω μας που για να τον κάνουμε καλύτερο πρέπει πρώτα να τον κατανοήσουμε!

Τα πειράματα αφορούν Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.

Το Intelligence-lab μπορεί να μεταφερθεί και στο δικό σας σχολείο. Για δύο διδακτικές ώρες να σας παρουσιάσει το επιστημονικό πρόγραμμα επίδειξης πειραμάτων.